GuidePedia

0


Sve o hrono ishrani! Recepti za doručak, ručak, večeru i užinu









Ovde imate meni za dve nedelje, gledala sam da budu sasvim obična jela, da sebi ne komplikujete život dok se malo ne uhodate.
Videćete da tek pred kraj druge nedelje imate složeno jelo koje podrazumeva da se mešaju jaja i sir, ali je moja preporuka da ga odložite možda za kraj meseca. Dobro je u početku imati što jednostavnije obroke, ne samo zbog spremanja, već i zbog rezultata. Ujutru treba jesti što više celih žitarica i domaće hrono hlebove. Ovde imate recepte za različite hlebove. Ukoliko ne možete da ih redovno spremate, možete da kupite Tonus hleb, ali ga obavezno tostirajte. Ja moram da priznam da ga jedem samo u slučaju nužde.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

Pre doručka nema kafe, pola sata pre jela može biljni čaj ili topla limunada.
Neka razmak između obroka bude 5 sati.
Mlečno možete da jedete tri do četiri puta nedeljno, a jaja do osam komada. Naravno, tu količinu treba smanjiti ako imate problem sa holesterolom.
Takođe, svaki ručak koji je ovde napisan može da se spremi i za dva dana, tako da imate manje posla. I uvek gledajte da unosite dovoljno svežeg povrća u vidu salate.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

I, važna napomena, u jelovniku se na jednom mestu spominje Dukatos. On nije pravljen kao naš jogurt već je sličan kiselom mleku pa zato može da se jede. Ali samo ponekad, jer ima i šećera, verovatno i  skroba. Bolje se držite našeg kiselog mleka. Još ako je domaće…..
Želim vam lep početak sa hrono ishranom!

Hrono jelovnik za početnike

Jelovnik br 1:
DORUČAKRUČAKVEČERA
PONEDELJAKHleb (tostiran Tonus ili domaći hleb), puter, pileća prsa, kiselo mleko sa lanomKupus sa svinjetinomPileće belo i brokoli, zaliveni limunovim sokom i belim lukom
UTORAKHleb (tostiran Tonus ili domaći hleb), ajvar, neka šunkaPaprike punjene mlevenim junećim mesom i zalivene belancetom i malo kisele vodeTunjevina sa zelenom salatom i krastavcem
SREDAHleb (tostiran Tonus ili domaći hleb), jaja na oko, neko suhomesnato, paradajz salataBatak i karabatak sa puno sveže salate (zelena salata i sečena crvena paprika) sa sokom limunaOmlet od belanaca i rendanim tikvicama
ČETVRTAKKuvan proso sa kiselim mlekom, prženom slaninom, raznim semenkamaĆute u paradajz sosu sa pireom od tikvice i karfiola. Ili samo kuvani karfiol, na primerSkuša pečena sa kelerabom
PETAKHleb (tostiran Tonus ili domaći hleb), puter, kajgana od dva jaja sa peršunomSvinjski vrat sa pečenom paprikomPileće belo sa kupus salatom (staviti maslinovo ulje i puno soka od limuna)
SUBOTAKuvana heljda sa prženom slaninom ili svinjskim vratom, mlad sir, može neka salata poredJuneći gulaš sa kuvanim povrćem i zelenom salatomOslić sa zelenom salatom
NEDELJAHleb (tostiran Tonus ili domaći hleb), kajmak, pečenica, paradajz salataNeka masnija riba, na primer šaran, sa blitvom i svežom kelerabomTunjevina sa lukom, rendanom tikvicom i kelerabom, maslinovo ulje, limunov sok
Meni broj 2:
DORUČAKRUČAKVEČERA
PONEDELJAKKuvana spelta sa sirom i šunkomJunetina dinstana sa povrćemBelo pileće sa grilovanim tikvicama
UTORAKHleb (tostiran Tonus ili domaći hleb), goveđa pršuta, mlad sir, paradajz salataKrmenadle sa senfom (potražite senf bez šećera) i pečenim paprikamaPečeni oslić sa belim lukom i blitvom
SREDAKajgana sa pečenom paprikom i slaninom, hlebPileći paprikaš sa tamnim mesomBelanca sa zelenom paprikom
ČETVRTAKHleb, humus, neka šunka i salataPodvarak sa svinjskim vratomTunjevina sa tikvicama i zelenom salatom
PETAKAmarant sa svinjskim vratom i DukatosomPljeskavice od junećeg mesa sa kupus salatomKelj sa belim pilećim mesom
SUBOTAPita sa heljdinim korama, mladim sirom i jajetomPlavi patlidžan punjen mlevenim mesom i zaliven belancetomBelanca i krastavac
NEDELJAHleb, ajvar, šunkaPečurke dinstane sa paprikom, zelena salataPečena pastrmka sa salatom



Objavi komentar

 
Top